logo

Kaffe på tøj

Kaffepletter kan normalt altid fjernes med en blanding af 1 del glycerin til ¾ del vand. Eventuelle rester kan fjernes med farvepletfjerner (1% brintoverilte opløsning). Efter pletfjerning skal eftertørres med en tør klud.


Kan tøjet tåle kogevask, skal nye pletter straks skylles med lunkent saltvand og efterfølgende vaskes i varmt sæbevand. Gamle pletter skal lægges i blød i lunkent saltvand og derefter gnides med æggeblomme og glycerin. Tøjet skal først skylles i koldt vand og derefter i lunkent vand. Hvidt tøj kan evt. bleges med en blanding af 1 del brintoverilte og 9 dele vand. Derefter skylles og vaskes tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.

Til hvidt tøj bruges enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.


Kan tøjet kulørtvaskes lægges det sted, hvor der er en plet, i mælk. Det skal ligge i mælken, indtil denne bliver sur. Der skylles efter med lunkent vand. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.

Til hvidt tøj bruges enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.


Skal tøjet vaskes på uldprogram, fugtes pletten med glycerin og vaskes i lunkent vand. Efterfølgende glattes pletten ud mellem trækpapir med et strygejern.


Skal tøjet vaskes på silkeprogram, gnides pletten med æggeblomme og glycerin. Efter 30 min. skylles der efter med lunkent vand.


Tilbage til forsiden